top of page

BIOGRAFIA

Nascuda el 1993 a Sant Cugat del Vallès, Anna Campmany és...

Compositora

Enguany estrena la seva primera cantata 'El Secret d' Egipte' a L'Auditori de Barcelona i de gira per Catalunya, encarregada pel projecte social 'Canta Gran' de l'Ajuntament de Barcelona i L'Auditori, entre altres obres. La seva composició 'Excelsior' ha estat reconeguda com a millor obra en català al Concurs Internacional de Composició Coral de l'Orfeó Català, i 'Naixement al Palau' ha obtingut una menció d'honor als Premis Clavé.

 

Ha rebut encàrrecs d'agrupacions i institucions com el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana (en celebració del seu 30è aniversari al tradicional concert de Sant Esteve), el Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, l'Institut de Cultura de Barcelona (projecte 'Barcelona Creació Sonora'), el quartet Metropolitan Union, el cor Bruckner Barcelona, el cor Veus, el Cor Infantil i de Petits de l'Orfeó Català, la Polifònica de Vilafranca (en celebració del seu 75è aniversari) o el Cor Voxalba. Actualment rep els seus primers encàrrecs com a compositora de banda sonora.

 

La seva música ha estat interpretada (o ho serà enguany) al Palau de la Música Catalana, al Concurs Coral Internacional de Tolosa, a Barcelona Obertura, a l'Abadia de Montserrat, al Teatre Kursaal, a L'Atlàntida, a l'Auditori de Girona, a l'Auditori Enric Granados, a l'Auditori Eduard Toldrà, al Festival Musicant, al Festival Ressona, al Fringe Festival de Torroella de Montgrí, al Núcli del Sistema de Cors i Orquestres de Venezuela, al Conservatori Reina Sofía de Madrid, a les esglésies d'Alba i Bergamo, etc. També la seva obra 'Error 404' va estrenar l'interfície mecànica de l'Arciorgano de la Musik Akademie Basel, i va ser seleccionada pel Musikmuseum Basel com a mostra per a les visites rutinàries del seu Orchestrion. Irònicament, l'instrument mai l'ha pogut tocar degut a un error inexplicable.

 

Ha obtingut el Minor de Composició a la Hochschule für Musik Basel i ha realitzat l'assignatura de Filmscoring al Conservatori Superior del Liceu, obtenint la màxima qualificació.

Soprano

Va graduar-se al Conservatori Superior del Liceu amb Dolors Aldea, essent finalista als premis extraordinaris del centre, i obtingué el Màster de cant a la Hochschule für Musik Basel. La seva trajectoria de solista passa per sales com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, el Theater Basel, el Teatre Auditori de Sant Cugat o el Teatre Kursaal, sota la batuta de directors com Xavier Puig, Elisenda Carrasco, Daniel Barenboim, Stephen Delaney, Jürg Henneberger o David Hernando, i amb la Orquestra Simfònica del Vallès, la Staatskapelle Berlin, la Bratislava Symphony Orchestra i l'Ensemble Phoenix Basel entre d'altres. Ha abarcat òpera, oratori, lied, musical-opereta, nombrosos espectacles per a nens i especialment obres de nova creació. També ha protagonitzat un òpera-film al festival Tête à Tête de Londres. Entre la discografia consta 'Sanctus Missae' de Josep Vila, 'Música i Paraules', 'Cantata Simfónica Antonio Machado y Leonor Izquierdo, in memoriam' de Jaume Aguilar, enregistraments de cançons infantils i la seva cantata 'El Secret d' Egipte' pel projecte 'Canta Gran' de L'Auditori de Barcelona entre d'altres. També ha realitzat actuacions en festivals com el Fringe Festival de Torroella de Montgrí o en actes del Parlament de Catalunya.

 

És cantant habitual en agrupacions com el Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, el Cor Jove Mundial, el Cor Francesc Valls, Barcelona Ars Nova, Bach Collegium Barcelona, Flora Vokalensemble, Intermezzo, o el cor de l'AAOS. També ha estat membre del Cor Jove Nacional de Catalunya, el Cor Infantil Sant Cugat, l'Aglepta i el Cor Canticel entre d'altres.

Altres...

Ha estat premiada en diferents concursos de narrativa, poesia i dibuix a nivell local, com el Concurs de dibuixos Marxa Infantil. Campmany és il.lustradora autodidacta, i rep encàrrecs per portades de partitures, projeccions en concerts, làmines decoratives, etc. Ocasionalment també ha rebut encàrrecs de disseny de joies i de tatuatges. Sovint escriu poemes per les seves composicions, entre altres textos, i explora altes terrenys com el ball (samba).

bottom of page